Pasaport tercümesi, Pasaport çevirisi, Dünyadaki tüm resmi ülkelere ait, her dildeki Pasaportlarınızın çevirileri profesyonel, deneyimli, konularında uzman yeminli tercümanlarımız tarafından hedeflenen dile kalite garantili olarak yapılır. Ayrıca hazırlanışı bakımından ayrı uzmanlık gerektiren Libya Pasaportu çeviri hizmeti verilir. Tercüme büromuz ISO 9001 kalite belgelidir.
Başkonsolosluklarda, pasaportlarınızın ve diğer belgelerinizin onaylama işlemini, gideceğiniz ülkenin diline çevirileri veya Türkçeye tercümeleri yapıldıktan sonra yapmaktadır.
Libya pasaportu tercüme yapıldıktan sonra ilçe emniyet müdürlüğü tarafından onaylatılması gerekmektedir. Pasaportların, diğer onaylanacak belgelerin, yeminli tercümanlar tarafından tercümelerinin yapılması ve yeminli tercümanın bağlı olduğu tercüme bürosu tarafından da onaylanması gerekmektedir. Bu şekilde onaylanan belgeler diğer kurum ve kuruluşlarda resmi olarak geçerli olmaktadır.
Vize Başvurusu
Vizeye başvurmak için öncelikle geçerli bir pasaportunuzun olması gerekiyor. Ondan sonra gideceğiniz ülkenin Türkiye vatandaşlarından vize isteyip istemediğin öğrenmeniz gerekmektedir.
Türkiye’ye vize uygulamayan ülkeler şunlar: Andora, Arjantin, Arnavutluk, Bahama, Barbados, Bati Samca, Belize, Bolivya, Bosna-Hersek, Brezilya, Dominik, Ekvator, El Salvador, Endonezya, Fas, Fiji, Filipinler, Gambiya, Grenada, Güney Afrika Cumhuriyeti, Güney Kore, Hırvatistan, Hong Kong, Iran, Jamaika, Japonya, Kazakistan, Kenya, Kırgızistan, Kolombiya, K.K.T.C. , Kosta Rika, Makedonya, Maldivler, Malezya, Malta, Mauritius, Monako, Romanya, Santa Lucia, San Marino, Şeyseller, Singapur, Solomun Adaları, Sili, Swaziland, Tayland, Trinidad-Tobago, Tunus, Tuvalu, Uruguay, Vatikan.
Pasaportunuzun türü vize işlemleri sırasında çok önemlidir Yeşil pasaport sahipleri kimi ülkelere vize almadan giriş yapabiliyorlar. Ancak bu tür bir pasaportunuz yok ise, normal mavi pasaport sahibiyseniz, Türkiye’den vize isteyen her ülkeye giriş yapmak için vize almanız gerekmektedir.
Vize başvuruları konsolosluklarda sabah 09:00-12:00 saatleri arasında yapılabilir, başvuru yanıtınızı ise en az bir gün sonra 13:00-15:00 saatleri arasında alabilirsiniz.
Vize başvurusunu seyahatten en az on beş gün önce yapmakta fayda var. Başvuru sırasında sizden ek belge istenebilir, bunun için vize isini son anlara bırakmamalısınız. Vize başvurunuzun reddedilmesi de mümkün. Evraklardaki eksikler, daha önce belirli bir nedenden dolayı vize talebinizin reddedilmiş olması, yasal veya ekonomik durumunuz gibi etkenler buna yol açabilir.
Vize Başvurusu için istenen gerekli belgeler
Konsoloslukların hepsi ayni tür belgeler istemezler. Onun için önceden gidip konsolosluklardan başvuru formu temin etmek ve istenen belgelerin listesini almanız gerekir. Konsoloslukların çoğu genel olarak vesikalık fotoğraf, maaş bordrosu, öğrenci belgesi, vergi levhası gibi is durumunuzu gösteren evraklar, ev tapusu, ya da kira kontratı gibi ikamet durumunuzu gösteren belgeler, banka hesap cüzdanı, üzerindeki mallara ait tapular gibi ekonomik durumunuzun seyahat ve konaklamaya uygunluğunu kanıtlayan belgeler isterler.
Şirket sahibi ya da ortağı iseniz, Ticaret Odası onaylı faaliyet belgesi, vergi levhanızın fotokopisi, sicil gazetesi fotokopisi, imza sirküleri, firma başlıklı kağıtta dilekçe ve ofisin mal varlığını gösteren banka cüzdanı, ruhsat, tapu gibi evraklar istenebilir.
Maaşlı çalışan iseniz, çalıştığınız işyerinden konsolosluğa hitaben yazılmış bir dilekçe, dilekçeyi imzalayan yetkilinin imza sirküleri, son üç aylık maaş bordrosu ve yine ekonomik durumunuzu gösteren evraklara ihtiyacınız olacak.
Seyahat nedeniniz de vize başvurularından önemli bir kriter. Öğrenim amaçlı ziyaretler için eğitim alacağınız kurumdan da belge istenecektir. Turistik amaçlı gezilerde de nerede konaklayacağınız sorulabilir. Otel rezervasyonları sorulabilir.
Bir yakınınızı ziyaret ediyorsanız, onun tarafından gönderilmiş resmi bir davetiye belgesine ihtiyacınız olabilir.
Ayrıca başvurularınızda ziyaret edeceğiniz ülkelere giriş ve çıkış yapacağınız tarihlerin yanı sıra, tek, çift, çok girişlik ya da transit gibi çeşitli kategorilere ayrılan vizelerden hangisinin size uygun olduğunu da belirtmeniz gerekecektir.
Vize dönemi sorulduğunda, seyahatinizin uzunluğuna göre bir vize talebinde bulunabilirsiniz. Aynı ülkeye yakın zamanda birden fazla kez gitmeyi düşünüyorsanız, altı ay, bir yıl gibi süreleri kapsayan vize talep edebilirsiniz, böylece tekrar tekrar vize koşuşturmacası yasamaktan kurtulursunuz. Ancak, vize için ödeyeceğiniz fiyat bu sürenin uzamasıyla katlanır. Mali olarak bunu da hesaplamalısınız.